10.10.2018 | 09:00h ► 13:57h Berlin

U Nemačkoj uhapšena osoba osumnjičena za ubistvo bugarske novinarke

U Nemačkoj uhapšena osoba osumnjičena za ubistvo bugarske novinarke Foto: Beta / AP
Muškarac osumnjičen za silovanje i ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove na severu Bugarske uhapšen je sinoć u Nemačkoj, saopštile su danas bugarske vlasti koje za sada isključuju mogućnost da je razlog ubistva povezano s profesijom žrtve.

"Istraga je omogućila da se identifikuje muškarac kojeg je tokom noći na naš zahtev uhapsila nemačka policija", izjavio je bugarski ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov.

Glavni tužilac Sotir Cacarov izjavio je da se "za sada" isključuje mogućnost da je ubistvo novinarke povezano s njenom profesijom.

Osumnjičeni muškarac, čije ime nije saopšteno, rođen je 1997. godine i za njim je ranije izdata poternica zbog ubistva i silovanja.

Telo novinarke koja je izveštavala o mogućoj korupciji u vladi Bugarske, pronađeno je u blizini Dunava.

Policija je tada navela da je Marinova (30) pretučena, silovana i zadavljena.

 

Junker pozdravio hapšenje osumnjičenog za ubistvo bugarske novinarke

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pozdravio je danas "brze i intenzivne napore" bugarskih vlasti za hapšenje osumnjičenog za ubistvo novinarke Viktorije Marinove.

"Brza reakcija i zajednički napori pokazuju odlučnost da se privede pravdi (odgovoran) za takav podao čin", saopštio je Junker.

Marinova (30), novinarka koja je u nedavno emisiji predstavila istragu o korupciji u Bugarskoj, pronađena je mrtva blizu Dunava na severu Bugarske. Policija je navela da je pretučena, silovana i zadavljena.

Muškarac osumnjičen za silovanje i ubistvo Marinove uhapšen je sinoć u Nemačkoj gde je pobegao posle zločina, saopštile su danas bugarske vlasti.

"Istraga je omogućila da se identifikuje muškarac kojeg je tokom noći na naš zahtev uhapsila nemačka policija", rekao je bugarski ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov.

Bugarski glavni tužilac rekao je da se zasad isključuje mogućnost da je ubistvo novinarke povezano s njenom profesijom.

Osumnjičeni muškarac, čije ime nije saopšteno, rođen je 1997. godine i za njim je ranije izdata poternica zbog ubistva i silovanja.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side