U međunarodnoj akciji protiv dark veba uhapšeno 179 osoba
22.09.2020 Beograd

U međunarodnoj akciji protiv dark veba uhapšeno 179 osoba

U međunarodnoj akciji protiv dark veba uhapšeno 179 osoba Foto: pixabay.com
U velikoj operacija protiv kriminalaca takozvanog "dark veba", skrivenog dela interneta, uhapšeno je 179 osumnjičenih prodavaca na toj mreži širom Evrope i SAD, saopštila je danas evropska policijska agencija Europol.

Američke bezbednosne snage uhapsile su 121 osobu dok su drugi osumnjičeni uhapšeni u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Holandiji, Austriji i Švedskoj, saopštio je Europol.

Prema agenciji sa sedištem u Hagu osumjičeni su obavili desetine hiljada prodaja zabranjenih proizvoda preko "dark veba" koji je vrvi od ilegalnih aktivnosti.

Operacija u kojoj su učestvovale različite američke vladine agencije među kojima i FBI, dovela je do zaplene više od 6,5 miliona dolara (5,5 miliona evra) u gotovini i u virtuelnom novcu.

Policija je takođe zaplenila oko 500 kilograma droge, fentanila, oksikodona i heroina kao i šezdesetak komada oružja, naveo je Europol koji je koordinisao operacijom sa evropskom agencijom za sudsku saradnju Eurodžast (Eurojust).

Ova objava "šalje snažnu poruku" kriminalcima aktivnim na "dark vebu", ocenio je Edvardas Sileris, šef centra za sajber kriminal u Europolu.

"Skriveni internet nije više skriven i vaša anonimna aktivnost nije više anonimna. Snage reda rešene su da uđu u trag kriminalcima bilo da deluju na ulici ili iza računara, rekao je Sileris u saopštenju.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side