21.08.2017 | 11:35h ► 14:30h Marsej

Tužilaštvo isključilo mogućnost terorističkog napada u Marseju

Tužilaštvo isključilo mogućnost terorističkog napada u Marseju Foto: Beta/AP
Francusko tužilaštvo saopštilo je danas da je isključilo mogućnost terorističkog napada u Marseju gde je kombi namerno uleteo na ljude na dva autobuska stajališta i dodalo da je prema prvim indicijama u pitanju "psijihatrijski slučaj".

"Nema nikakvih dokaza koji bi ukazali da je pitanju teroristički napad", navelo je tužilaštvo i dodalo da je kod uhapšenog vozača pronađeno pismo u vezi s nekom psihijatrijskom klinikom.

Osumnjičeni, koji je u incidentu ubio jednu osobu i povredio nekoliko njih, rođen je 1982. godine, ima francusko državljantsvo i nije poznat obaveštajnim službama već lokalnoj policiji zbog sitnih krađa, ilegalnog nošenja oružja i posedovanja droge.

Francuski mediji su preneli da je oko 100 dodatnih policajaca upućeno u pojedine kvartove Marseja, luke na jugu Francuske.

Incident se dogodio nekoliko dana posle napada u Barseloni i Kambrilsu u Španiji, gde je stradalo 15 i povređeno više od 100 ljudi. Odgovornost za ta dva napade je preuzela Islamska država.

U Francuskoj, koja je još traumirana od terorističkih napada pre dve godine u kojima je stradalo 239 osoba i zbog čega je uvedeno vanredno stanje, poslednjih nedelja je meta napada vozača koji namerno uleću u mase ljudi na javnim mestima.

Osmogodišnja devojčica poginula je 14. avgusta u blizini Pariza kada je automobil uleteo na terasu picerije. U tom incidentu je povređeno šest osoba, saopštilo je tužilaštvo predgrađa Mo, na istoku francuskog glavnog grada, i dodalo da je u pitanju "namerni čin, koji a priori nema veze sa terorizmom".

Pre toga, 9. avgusta, Alžirac Amu Banletreš (36) je vozilom uleteo na vojnike u blizini Pariza i povredio šest vojnika. Taj napad se dogodio četiri dana posle pokušaja napada na vojnike u blizini Ajfelove kule u Parizu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side