U Italiji se nastavlja ublažavanje mera, otvaraju se bazeni i sportske sale
25.05.2020 Rim

U Italiji se nastavlja ublažavanje mera, otvaraju se bazeni i sportske sale

U Italiji se nastavlja ublažavanje mera, otvaraju se bazeni i sportske sale Foto: Beta, AP / Cecilia Fabiano
Bazeni, fiskulturne sale i fitnes klubovi danas se otvaraju u Italiji u novoj fazi ublažavanja mera izolacije zbog koronavirusa koje je počelo pre tri nedelje.

Nedelju dana posle ponovnog otvarnja barova i restorana Italijani će ponovo moći da idu da vežbaju u javnim dvoranama i klubovima, pod uslovom da rezervišu mesto.

Otvaranje je odloženo samo u dve oblasti Lombardiji na severu do 31. maja i Basilikateu na jugu do 3. juna.

Nošenje maski neće biti obavezno dok se vežba ali će brojne sale tražiti da se maske nose od ulaza do svlačionica. Sprave treba da budu nameštene da osiguraju dva metra razmaka tokom fizičkih aktivnosti, da bude gela za dezinfekciju i da se dezinfikuju posle svake upotrebe.

Uprava sala treba da zadrži imena korisnika dve nedelje, vreme inkubacije virusa, radi trasiranja u slučaju da neko bude pozitivan na koronavirus.

Posebne mere predostrožnosti moraju da se poštuju i za bazene.

U Italiji, najteže pogođenoj zemlji pandemijom kovida-19 umrlo je više od 32.000 ljudi u tri meseca. Italija je ubrzala ublažavanje mera izolacije prošle nedelje sa otvaranjem brojnih prodavnica, barova i restorana.

Planira se dodatni korak ka otvaranju 3. juna sa ukidanjem restrikcija kretanja između regiona i ponovnog otvaranja granica za evropske putnike da bi se omogućio nastavak turizma, što je vodeći sektor italijanske privrede.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side