U Grčkoj hotel s migrantima u karantinu zbog 150 zaraženih virusom
21.04.2020 Atina

U Grčkoj hotel s migrantima u karantinu zbog 150 zaraženih virusom

U Grčkoj hotel s migrantima u karantinu zbog 150 zaraženih virusom Foto: Beta, AP / Thanassis Stavrakis
Grčke vlasti su danas stavile u karantin jedan hotel gde je 470 tražilaca azila, od kojih je 150 pozitivno testirano na koronavirus.

Javna televizija ERT je prenela da je policija ispred hotela u selu Kranidiju, na Peloponezu, i da nikom nije dozvoljeno da izađe.

Zgrada je juče dezinfikovana i stanari hotela su testirani pošto je na bolničkom pregledu utvrđeno da je jedna trudnica iz Somalije zaražena koronavirusom.

Ta dvadesetosmogodišnja Somalijka stavljena je u izolaciju u svojoj sobi, a ceo hotel u karantin, navelo je Ministarstvo za imigracije.

Jedan zaposleni u hotelu takođe je testiran pozitivno na virus.

Po jednom lokalnom zvaničniku, nastalo je veliko uznemirenje u selu iako je hotel sa zaraženima više od četiri kilometra udaljen od Kranidija, a udaljen je i od popularnog letovališta Porto Heli.

Pomoćnik ministra za civilnu zaštitu Nikos Hardalijas je dao uveravanja da nema razloga za paniku, i da samo treba slediti propise.

U Grčkoj se nalazi oko 100.000 tražioca azila.

Dva kampa za njih, kod Atine, već su u karantinu zbog više slučajeva koronavirusa.

Ministarstvo za imigraciju je odlučilo da do 10. maja produži izolaciju svih migrantskih kampova u Grčkoj.

U Grčkoj je 116 ljudi umrlo od koronavirusa, a 61 osoba je na intenzivnoj nezi. Poslednjih nekoliko dana broj osoba u bolnicama opada.

Međunarodna organizacija za migracije zadužena za hotel sa zaraženim migrantima, navela je da su prevodioci, psiholozi, socijalni radnici i pravni savetnici u stalnom kontaktu sa stanarima hotela da bi im pomogli.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side