U Francuskoj opada pritisak na bolnice zbog koronavirusa
22.05.2020 Beograd

U Francuskoj opada pritisak na bolnice zbog koronavirusa

U Francuskoj opada pritisak na bolnice zbog koronavirusa Foto : Beta/AP/Michel Euler
Broj obolelih od koronavirusa koji se nalaze u bolnicama na reanimaciji u Francuskoj nastavlja da pada, sa 1.701 pacijentom, odnosno 44 manje nego pre 24 časa, dok je u bolnicama zabeleženo još 75 umrlih, saopštila je danas Opšta uprava za zdravlje.

Broj obolelih na reanimaciji, što odražava pritisak na bolnički sistem, u padu je od 9. aprila posle dostizanja vrhunca od 7.148 ljudi. Prema upravi, danas se u bolnicama nalazi još 17.383 ljudi.

Kako je navedeno još 75 ljudi je umrlo od juče u bolnicama, što je ukupno 17.945 umrlih u bolnicama od 1. marta. Time je broj umrlih od korona virusa u Francuskoj uključujući umrle u domovima za stare povećan na 28.289.

Novi bilans ne uključuje umrle u domovima za stare i drugim socijalnim ustanovama od juče, a ti podaci će biti dostupni tek u ponedeljak.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side