U Bugarskoj zatvorske kazne za podršku džihadistima
10.12.2019 Sofija

U Bugarskoj zatvorske kazne za podršku džihadistima

U Bugarskoj zatvorske kazne za podršku džihadistima Foto: pixabay
Bugarski sud osudio je danas 14 osoba na zatvorske kazne zbog organizovanja propagandnih aktivnosti u korist Islamske države i pružanja logističke pomoći džihadistima.

Lider grupe Ahmed Musa Ahmed, samoproglašeni imam iz romske četvrti u Pazardžiku na jugu Bugarske, osuđen je na osam i po godina zatvora. Proglašen je krivim za širenje mržnje, verske netrpeljivosti i pozivanje na rat. Taj hrišćanin koji je prešao u islam već izdržava zatvorsku kaznu za druga krivična dela.

Ostali su dobili zatvor od jedan do tri i po godine zatvora. Među njima je jedna žena koja je dobila dve i po godine uslovnog zatvora.

Prema optužnici, Ahmed i njegove pristalice su pozivali bugarske muslimane da se pripremaju za rat i prikazivali su im džihadističke video snimke pogubljenja.

Ahmed je takođe pomogao grupi od četiri džihadista iz inostranstva tako što im je obezbedio prevoz i smeštaj dok su bili na putu ka Siriji i Iraku. Među njima je jedan Francuz bosanskog porekla za kojeg se sumnja da je ratovao u Siriji a kroz Bugarsku je prošao nekoliko puta.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side