U Belgiji 50 zaposlenih u klanici zaraženo koronavirusom
06.08.2020 Beograd

U Belgiji 50 zaposlenih u klanici zaraženo koronavirusom

U Belgiji 50 zaposlenih u klanici zaraženo koronavirusom Foto: AP/Virginia Mayo
Najmanje 50 zaposlenih zu klanici u Stadenu na severozapadu Belgije zaraženo je koronavirusom, saopštile su danas gradske vlasti i dodale da postoji mogućnost da mnogi od tih zaraženih žive u susednoj Francuskoj.

Više od 200 zaposlenih u toj klanici kod francuske granice stavljeno je u karantin i svi bi trebalo da budu testirani na koronavirus, izjavio je portparol preduzeća Vestvles (Westvlees) Manuel Goderis.

"Od 225 zaposlenih u karantinu, testirane za sada su 193 osobe. Dobili smo rezultate 164 osoba od kojih je 50 inficirano", navele su gradske vlasti i dodale da nemaju adrese zaraženih navodeći da verovatno neki žive u Francuskoj.

U tom preduzeću je zaposleno ukupno 850 osoba, a u prvom izveštaju da je šest osoba zaraženo, dve osobe su iz Francuske i putuju u Belgiju na posao.

Vlasti su kontaktirale i rumunskog konzula jer postoji mogućnost da su neki rumunski državljani koji rade u klanici, zaraženi koronavirusom.

Žarišta koronavirusa u klanicama pojavila su se početkom epidemije koronavirusa u nekoliko zemalja, među kojima u Nemačkoj, Francuskoj i SAD.

Stručnjaci još ne mogu da razumeju razlog zaraze na tim mestima, navodeći da postoji mogućnost bliskog kontakta među radnicima, ili je u pitanju loša higijena rashladnih uređaja i ventilacije.

Klanica Vestles je poznata po svežem i prerađenom svinjskom mesu. Važan je evropski proizvođač i ima mušterije u više od 50 zemalja.

U Belgiji je od početka epidemije koronavirusa inficirano 71.158 ljudi od kojih je 9.859 umrlo.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side