U Avganistanu uhapšen regionalni lider Islamske države
04.04.2020 Beograd

U Avganistanu uhapšen regionalni lider Islamske države

U Avganistanu uhapšen regionalni lider Islamske države Foto :Beta/AP/ Rahmat Gul
Avganistanska policija je danas saopštila da je uhapsila šefa avganistanskog ogranka Islamske države i još 19 džihadista.

Avganistanski Savet za nacionalnu bezbednost je saopštio da je Aslam Faruki, poznat i kao Abdulah Orakzai, uhapšen tokom "kompleksne operacije".

Neimenovani zvaničnik je rekao da je Faruki bio organizator napada na hram hinduista i sika u Kabulu, kada je 25. marta ubijeno najmanje 25 osoba.

Avganistanski ogranak Islamske države je pojačao napade na verske manjine u Kabulu ali su već nekoliko meseci u defanzivi zbog američkih operacija protiv njih, ali i zbog talibana.

Savet je naveo da je Faruki priznao da je povezan sa "regionalnim obaveštajnim službama", što je jasna aluzija na Pakistan. Avganistan redovno optužuje svog suseda da pruža podršku džihadistima i pomaže talibane. Islamabad odbacuje takve optužbe.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side