21.07.2017 Varšava

Trogodišnji dečak i pas spasli život Poljakinji

Trogodišnji dečak i pas spasli život Poljakinji Foto: Pixabay
Jedan trogodišnji dečak i njegov maleni jorkširski terijer spasli su život dečakove majke u Miškovu na jugozapadu Poljske jer su izašli iz stana joj je pozlilo i onesvestila se, i doveli policiju u pomoć.

Saobraćajna patrola primetila je u četvrtak dečaka samo u gaćama i majici sa naopako obuvenim cipelicama koga je pratio pas, a pošto nigde nisu videli nikog odraslog, prišli su mu da se pobrinu za njega, javlja danas poljska televizija Polsat.

Dečkić je samo kroz suze ponavljao "mama" dok se drugi policajac raspitivao da li neko zna čije je to dete, ali je dečak u jednom trenutku kroz suze pokazao prstom u pravcu kuća. Kada su policajci videli da u tom pravcu kreće i pas, pošli su za njim.

Kučence je trčkaralo na desetak metara ispred njih, okrećući se da vidi li idu, i dovelo ih do kuće, gde su našli otvorena vrata i onesvešćenu majku dečaka na podu i pružili joj odmah prvu pomoć.

Kada je stigla hitna pomoć, pokazalo se da žena nije znala da boluje do šećerne bolesti i da je zapala u hipoglikemijsku komu.

Spasena je i prevezena u bolnicu samo zahvaljujući malim junacima - trogodišnjem sinu koji je odlučio da potraži pomoć za mamu i malenom psu koji je pokazao put policajcima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side