25.09.2018 | 18:04h ► 21:07h Njujork

Tramp: Međunarodni krivični sud nema legitimitet

Tramp: Međunarodni krivični sud nema legitimitet Foto: Beta / AP
Američki predsednik Donald Tramp žestoko je danas kritikovao u govoru u UN Međunarodni krivični sud uz ocenu da "nema nikakav legimitet ni ovlašćenja".

"SAD neće doneti nikakvu podrdšku ni priznanje Međunarodnom krivičnom sudu" koji zagovara univerzalnu jurisdikciju nad građanima svih zemalja kršenjem principa pravde i jednakosti, rekao je Tramp obraćajući se na Generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine UN.

"Nikada nećemo odustati od američkog suvereniteta prema neodgovornoj svetskoj birokratiji", rekao je Tramp odbacujuči "idelogoliju globalizma".

U Njujorku je danas počela Generalna debata godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN tokom koje će se do kraja nedelje obratiti skoro 200 šefova država ili vlada.

 

Madura bi mogla da svrgne vojska Venecuele

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras u Njujorku da bi predsednika Venecuele Nikolasa Madura mogla da svrgne "veoma brzo" vojska te zemlje.

"To je režim koji može brzo da svrgne vojska ako to vojnici odluče", rekao je Tramp novinarima na marginama godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Tramp je ranije danas obraćajući se na Generalnoj debati u UN rekao da se Venecuela suočava s "humanitarnom tragdijom", navodeći iseljavanje stanovnika zbog opšte nemaštine.

U Njujorku je danas počela Generalna debata 73. zasedanja Generalne skupštine UN tokom koje će se do kraja nedelje obratiti skoro 200 šefova država ili vlada.

 

Tramp za pravednu trgovinu: SAD više ne dozvoljavaju da ih iskorišćavaju

Predsednik SAD Donald Tramp danas se pred Generalnom skuštinom UN založio za "pravednu" trgovinsku razmenu, pravdajući nedavne odluke svoje administracije.

Na meti kritika Trampa bila je Kina. Američki predsednik je rekao da SAD više neće tolerisati nefer trgovinske aranžmane koji omogućavaju damping cena u Americi, usmeravanje američke industrije i manipulaciju valutama.

"SAD više neće dozvoliti da ih iskorišćavaju", rekao je Tramp, dodajući da su ta vremena prošla.

Američka administracija u ponedeljak je uvela nove carine od 10 odsto na uvoz iz Kine, vredan 200 milijardi dolara.

 

Kina je uzvratila carinskim nametima na američke proizvode u vrednosti od 60 milijardi dolara.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side