08.02.2017 | 17:27h ► 18:27h Vašington

Tramp smatra da je pravosuđe politizovano

Tramp smatra da je pravosuđe politizovano Foto: Beta, AP
Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da je pravosuđe politizovano zbog sudbine njegovog ukaza o imigraciji koji je trenutno suspedovan i o kojem raspravljaju sudije apelacionog suda u San Francisku.

"Ne želim da kažem da je pravosuđe pristrasno jer konačna odluka još nije doneta, ali izgleda je da je polotizovano", rekao je Tramp na sastanku asocijacije američkih šerifa.

Apelacioni sud u San Francisku razmatrao je u utorak uveče privremenu zabranu ulaska u SAD za državljane sedam muslimanskih zemalja, ispitujući tvrdnje Trampove administracije da je zabrana uvedena iz straha od terorizma i navode druge strane da je neustavna jer diskriminiše muslimane.

Presuda se očekuje ove nedelje, možda još sutra, a na nju bi mogla da usledi žalba Vrhovnom sudu.

Tramp je 27. januara do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Primenu uredbe privremeno je blokirao Džejms Robart, okružni sudija u Sijetlu, u državi Vašington, a vlada je od apelacionog suda tražila da vrati na snagu Trampovu meru, tvrdeći da predsednik jedini ima ovlašćenje da odluči ko može da uđe ili ostane u SAD.

 

Tramp kritikovao lanac prodavnica zato što više ne prodaje modnu liniju njegove ćerke

Američki predsednik Donald Tramp oštro je danas kritikovao lanac luksuznih prodavnica Nordstrom zato što više ne prodaje proizvode modne linije njegove ćerke Ivanke.

"Moju ćerku Ivanku Nordstom tretira baš nepravedno. Ona je sjajna osoba - uvek me tera da radim ispravne stvari! Strašno", napisao je Tramp na Tviteru.

Nordstrom je 5. februara najavio da će povući modnu liniju Ivanke Tramp zbog loše prodaje.

Ta kompanija je prošle nedelje izdala interno saopštenje podrške imigrantima posle Trampove uredbe kojim je privremeno zabranjen ulazak državljanima sedam muslimanskih država, naveo je Politiko. Odluka o povlačenju proizvoda Ivanke Tramp je usledila pošto je pokrenuta kampanja na društevnim mrežma "#GrabYourWallet" (Uhvati svoj novčanik) za bojkot svih Tramovih proizvoda.

autor: VV/ AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw