Tramp: Ne može loše da mi ide, jer sam ja predsednik, vi niste
23.03.2017 Vašington

Tramp: Ne može loše da mi ide, jer sam ja predsednik, vi niste

Tramp: Ne može loše da mi ide, jer sam ja predsednik, vi niste Foto: Beta, AP
Američki predsednik Donald Tramp rekao je u intervjuu časopisu Tajm (Time) da ne može da mu loše ide, jer je on predsednik, "a vi niste".

Tramp je u opširnom intervjuu branio svoje postupke od početka mandata i razne izjave iako za mnoge od njih nije potvrđeno da su istinite, dok su neke vrlo sporne.

"Ja sam veoma instinktivna osoba, ali se ispostavlja da su moji instinkti ispravni", rekao je Tramp, dodajući da jer on "osoba koja zna kako život funkcioniše".

Na pitanje da li je zabrinut za svoj kredibilitet pošto je citirao izjave za koje se pokazalo da su netačne, Tramp je rekao da je on citirao "veoma ugledne ljude s veoma uglednih televizijskih mreža".

Tramp je rekao da je mnogo puta bio u pravu iako mu mnogi nisu verovali i kao primer naveo ishod britanskog referenduma o članstvu u Evropskoj uniji, svoju pobedu na predseničkim izborima, kao i to da mnoge članice NATO ne plaćaju svoje račune.

On je rekao da je nasledio haos na Bliskom istoku i u Severnoj Koreji, kao i haos sa nezaposlenošću i trgovinom, navodeći da je to priča kojom mediji treba da se bavi.

"Hej vidite, u međuvremenu, mislim, ne može mi ići tako loše, zato što sam ja predsednik, a vi niste. Znate. Pozdravite sve, OK?", rekao je Tramp na kraju intervjua.

 

Tramp vrši pritsak na kongresmene da podrže novi zakon o zdravstvenoj zaštiti

Tramp je rekao građanima SAD da pozovu svoje predstavnike u Kongresu da podrže predlog zakona o zameni Obamakera, vršeći time pritisak na republikanske poslanike koji se protive predlogu.

Predstavnički dom danas treba da glasa o predlogu zakona o zameni sistema zdravstvenog osiguranja koji je uveo prethodni predsednik baraka Obama, ali republikanci i pored većine nemaju dovoljno glasova, pošto se neki među njima protive predlogu.

Tramp je u video snimku na Tviteru tražio od glasača da izvrše pristiak na kongresmene, navodeći da je novi zakon "sjajan" i da će svi biti "mnogo, mnogo srećni".

On je rekao da su rečene "mnoge laži" o Obamakeru.

Obama je danas, na sedmu godišnjicu donošenja zakona koji je obeležio njegova dva mandata, rekao da je taj zakon učinio Ameriku jačom, preneo je Asošijetid pres.

Obama nije direktno govorio o republikanskim pokušajima da ukinu njegov zakon.

Bivši predsednik je rekao da ako su republikanci ozbiljni u želji da smanje cene i prošire zdravstveno osiguranje i spremni da u tome sarađuju s demokratama, to "svi treba da pozdrave".

Obama je dodao da svaka promena zakona treba da učini zdravstveni sistem boljim za Amerikance.

On je rekao da je po njegovom zakonu 20 miliona Amerikanaca dobilo zdravstveno osiguranje.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side