19.09.2018 | 16:05h ► 16:55h Vašington

Tramp nastavio da kritikuje Sešonsa: Ja nemam ministra pravde

Tramp nastavio da kritikuje Sešonsa: Ja nemam ministra pravde Foto: Beta, AP
Američki predsednik Donald Tramp nastavio je danas napade na svog ministra pravde Džefa Sešonsa koji se izuzeo iz istrage o ruskom mešanju u izbore.

"Ja nemam ministra pravde", rekao je Tramp u intervjuu za Hill.TV.

Predsednik SAD je rekao da je "baš tužan zbog Džefa Sešonsa" kojeg uporno kritikuje zato što se izuzeo iz istrage o Rusiji.

On je u intervjuu rekao da Sešons nije morao da se izuzme. Smernice ministarstva pravde, međutim, nalažu da se ministar pravde distancira od istrage zbog svojih kontakata s ruskim zvaničnicima tokom predizborne kampanje 2016. godine.

Tramp je pojačao napade na Sešnsa mimo izuzeća, navodeći da nije zadovoljan radom ministra pravde po nekoliko pitanja, uključujući granicu.

Predsednik SAD je rekao da će videti šta će biti sa Sešosnom. Trampovi saveznici su naznačili da je njegov položaj bezbedan do izbora za Kongres u novembru.

Sešons je ranije rekao da je njegovo izuzeće bilo neophodno.

 

Teško zamislivo da je kandidat za Vrhovni sud učinio nešto

Tramp je kazao da će morati da se donese odluku ako žena koja je optužila njegovog kandidata za Vrhovni sud Breta Kavanoa za seksualni napad, bude uverljivo govorila u Senatu.

Tramp je rekao da će saslušanje pred senatskim odborom za pravosuđe biti "veoma interesantno", preneo je Asošiejtid pres.

Predsenik SAD je rekao da je Kavano "izvanredan čovek" i da mu je "veoma teško" da zamisli da se nešto loše desilo.

Profesorka prava u Kaliforniji Kristin Blejzi Ford je rekla da ju je pijani Kavano seksualno napao na jednoj žurci pre više decenija dok su bili tinejdžeri. Kavano je negirao optužbe Ford i rekao da je spreman da govori pred senatskim odborom za pravosuđe.

Senatski odbor za pravosuđe je za ponedeljak zakazao javno saslušanje i pozvao Kavanoa i Ford da svedoče o njenim opužbama.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side