12.05.2017 Vašington

Tramp: Komiju bi bilo bolje da nema snimka našeg razgovora

Tramp: Komiju bi bilo bolje da nema snimka našeg razgovora Foto: Beta, AP
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da bi smenjenom direktoru Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsu Komiju, koji je rekao da je predednik od njega tražio lojalnost, bilo bolje da nema snimka njihovog razgovora.

Njujork tajms (New York Times) preneo je da su Komijeve kolege rekla da je večeri bivšeg direktora u januaru, Trampom od njega zahtevao lojalnost. Komi je to, prema tim navodimao, odbio i ponudio "poštenje".

Kada ga je Tramp zatim pritisnuo da mu da "poštenu lojalnost", Komi je rekao predsedniku "dobićete to", rekle su kolege, koje su Njujork tajmsu objasnile da su se složile da to ne otkrivaju dok je Komi direktor FBI.

Tramp je odmah negirao te navode.

"Džejmsu Komiju je bolje da se nada da nije bilo "snimaka" našeg razgovora pre nego što počne da prosleđuje (informacije) medijima!", naveo je Tramp danas na Tviteru.

Tramp je danas počeo dan nizom poruka na Tviteru u kojima demantuje navode da su ljudi iz njegovog predizbornog štaba bili u kontaktu s Moskvom.

"Ponovo, priču da je bilo dosluha između Rusa i Trampovog štaba su izmislile demokrate kao izgoovor za poraz na izborima", naveo je Tramp.

On je rekao i da je bivši direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper negirao da je bilo dosluha između njegovog predizbornog štaba i ruskih zvaničnika.

"Lažni mediji danas rade prekovremeno", naveo je takođe Tramp.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side