08.03.2019 | 17:41h ► 18:36h Vašington

Tramp: Demokratska partija postala antiizraelska i antijevrejska

Tramp: Demokratska partija postala antiizraelska i antijevrejska Foto: Beta / AP
Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je demokratska partija postala "antiizraelska i antijevrejska" posle izjava jedne muslimanke, demokratske predstavnice američkog Kongresa, oko podrške Amerike Izraelu.

"Demokrate su postali antiizraelska i antijevrejska partija", rekao je Tramp u bašti Bele kuće i ocenio kao "sramotno" jučerašnje usvajanje rezolucije u Predstavničkom domu, donjem domu Kongresa gde demokrate imaju većinu, u kojoj se osuđuje govor mržnje i netrpeljivost.

Još od srede Tramp, republikanac, izrazio je žaljenje što demokrate ne zauzmu čvršći stav prema antisemitizmu.

Ilhan Omar, jedna od dve prve muslimanke predstavnice u Kongresu, prošle nedelje nagovestila je da oni koji podržavaju Izrael u Predstavničkom domu imaju dvostruke privrženosti. U juče usvojenoj rezoluciji osuđuju se antisemitizam i netrpeljivost.


Tramp rekao da mu je žao bivšeg šefa izbornog štaba Pola Manaforta

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da "mu je jako žao" Pola Manaforta, njegovog bivšeg šefa izbornog štaba koji je danas osuđen na gotovo četiri godine zatvora za proneveru poreza i bankarske prevare vezane za posao savetnika ukrajinskih političara.

Optužbe nisu povezane sa Manafortovim radom u Trampovoj kampanji niti su u centru istrage specijalnog tužioca Roberta Mulera o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Prema američkom predsedniku suđenje je pokazalo da nije bilo dosluha između Moskve i njegovog okruženja za vreme predsedničke kampanje 2016. godine.

"Sudija i advokat u slučaju Pola Manaforta jasno su rekli celom svetu da nije bilo dosluha sa Rusijom", rekao je američki predsednik i izrazio žaljenje u Tviter poruci da se "Lov na veštice ipak i dalje nastavlja".

Tramp je u izjavi novinarima danas rekao da je Pol Manafort prošao kroz vrlo težak period i dodao da je to bio još jedan montiran udarac namenjen da njemu, Trampu, naškodi.

Bivši direktor izborne kampanje američkog predsednika Pol Manafort osuđen je danas na gotovo četiri godine zatvora, nakon što se izjasnio krivim za finansijske malverzacije na prvom suđenju.

Manafort, koji će uskoro imati 70 godina, dobio je kaznu znatno manju od one koju je tužilaštvo zatražilo. Tužioci su zahtevali između 19 i 24 godine zatvora.

Sudija T.S. Elis naglasio je da optužbe uperene protiv Manaforta "Nemaju nikakve veze sa dosluhom sa Rusijom radi uticanja na izbore", navodi agencija Frans pres.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side