Teško oboleli dečak iz Britanije pronađen u Španiji
30.08.2014 London/Madrid

Teško oboleli dečak iz Britanije pronađen u Španiji

Teško oboleli dečak iz Britanije pronađen u Španiji
Ašja King, petogodišnji teško oboleli dečak iz Velike Britanije, za kojim je policija tragala pošto je odveden iz bolnice bez saglasnosti lekara, pronađen je u Španiji, zajedno sa svojim roditeljima, saopštila je danas britanska policija.

Na sajtu policije navedeno je da se dečak, koji boluje od tumora na mozgu, nalazi u Španiji s majkom i ocem, preneo je AFP.

Policija je tragala za dečakom od četvrtka, kada su ga roditelji, članovi Jehovinih svedoka, bez dozvole odveli iz Opšte bolnice u Sauthemptonu, gde je smešten jer boluje od teškog oblika tumora na mozgu.

Prema jučerašnjim saopštenjima, dečak i njegovi roditelji poslednji put su viđeni u Francuskoj, a tužilac te zemlje rekao je da su vlasti pokrenule istragu o mogućoj otmici i "neispunjavanju roditeljskih dužnosti".

Iz pres službe Jehovinih svedoka je saopšteno da ne postoje naznake da su roditelji odveli dete iz bolnice iz verskih ubeđenja.

Jehovini svedoci prihvataju medicinsku pomoć, ali veruju da Biblija zabranjuje pojedine tretmane i često odbijaju da prime transfuziju krvi.

autor: DAR izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side