Terorista Jašarević ostaje u pritvoru
05.11.2011 Sarajevo

Terorista Jašarević ostaje u pritvoru

Terorista Jašarević ostaje u pritvoru
Vehabija Mevlid Jašarević koji je pucao na američku ambasadu u Sarajevu i ranio jednog policajca ostaje u pritvoru jer je sud Bosne i Hercegovine odbio njegov zahtev za puštanje na slobodu.

Jašarevićev advokat Senad Dupovac izjavio je da i dalje ostaje na snazi rešenje Suda BiH kojim mu se određuje jednomesečni pritvor. 

Zbog istrage, Jašareviću su onemogućeni svi kontakti, uključujući i njegovu porodicu.

Sud BiH odbio je da pusti Jašarevića iz pritvora zbog težine krivičnog dela koje je počinio i njegovog mogućeg ponavljanja, kao i zbog opasnosti od bekstva, uticanja na svedoke i zataškavanja dokaza.

Sud BiH odbio je njegovo puštanje iz pritvora zbog težine dela i mogućeg ponavljanja, mogućnosti bega, uticaja na svedoke i zataškavanje dokaza.

U međuvremenu su uhapšeni Dino Pečenković i Munib Ahtemspahić, kojima je takođe određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da su pomagali Mevlidu Jašareviću u izvođenju terorističkog napada.

Napad na američku Ambasadu u Sarajevu istražuje i posebni tim američkog FBI-a koji je početkom sedmice stigao u Bosnu i Hercegovinu. Agenti ove agencije doputovali su i u Beograd gde su od srpske policije dobili informacije o vehabijskom pokretu.

autor: AM izvor: Dnevni avaz/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side