17.02.2017 | 17:40h ► 20:11h London

Tereza Mej: Nema biranja povlastica u pregovorima o izlasku iz EU

Tereza Mej: Nema biranja povlastica u pregovorima o izlasku iz EU Foto: Beta, AP
Britanska premijerka Tereza Mej razgovarala je danas s premijerom Francuske Bernardom Kaznevom u nastojanju da uveri Farncusku da London neće pokušavati da selektivno bira povlastice iz članstva u EU posle Bregzita.

Mej se sastala u Londonu s francuskim premijerom u, kako je navela, interesantno vreme za Veliku Britaniju.

Ona je u članku za francuski list Figaro (Le Figaro) rekla da "razume da lideri EU žele da nastave proces integracije" i dodala da Velika Britanije neće birati povlastice iz članstva.

Lideri EU, uljučujući i francuskog predsednika Fransoa Olanda, insistiraju da Britanija neće moći da bira i zadrži evropske povlastice nakon što napusti EU.

Premijer Francuske tražio u Londonu da procedura Bregzita bude jasna

Premijer Francuske Bernar Kaznev koji je danas u Londonu razgovarao sa svojom britanskom koleginicom Terezom Mej, zatražio je da procedura izlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit), bude jasna.

"Neophodan nam je jasan metod. Odlučeno je o izlasku iz EU, sada treba pregovarati o tome, i kada to sve bude razjašnjeno, onda možemo da razgovaramo o novim odnosima", rekao je Kaznev u Londonu.

Kaznev koji se ranije u nekoliko navrata sastao s Terezom Mej, dok su oboje bili ministri unutrašnjih poslova, rekao je da će posle pokretanje procedure o Bregzitu Evropski savet odlučiti o detaljima pregovora s Velikom Britanijom.

Tereza Mej je ranije najavljivala da će se do kraja marta pozvati na Član 50. Lisabonskog sporazuma koji predviđa mogućnost istupanja neke članice iz EU.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side