SZO upozorava vlade da ne iznose politički motivisane informacije o pandemiji
07.09.2020 Beograd

SZO upozorava vlade da ne iznose politički motivisane informacije o pandemiji

SZO upozorava vlade da ne iznose politički motivisane informacije o pandemiji Foto : Beta/AP/Silvia Izquierdo
Direktor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne situacije Majkl Rajan upozorio je danas vlade da ne iznose politički motivisane informacije o pandemiji koronavirusa.

Rajan je novinarima u Ženevi rekao da "pokušaj predstavljanja pojednostavljenih rešenja za ljude nije strategija koja dugoročno pobeđuje".

"Ako zajednice procenjuju da dobijaju informacije kojima se politički manipuliše ili kojima se upravlja tako da ne odgovaraju stvarnosti, onda se to nažalost vraća kao bumerang", naveo je Rajan.

Odgovarajući na pitanje o suprotnim porukama koje vlada Brazila šalje u vezi s pandemijom, Rajan je kazao da "transparentnost, konzistentnost, poštenje" i priznavanje grešaka mogu da izgrade poverenje.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
  • Crkva u centru nezadovoljstva oko zabrane abortusa u Poljskoj Crkva u centru nezadovoljstva oko zabrane abortusa u Poljskoj

    Ograničenje već limitiranog prava na abortus u Poljskoj mimo parlamenta i javne rasprave naišao je na žestok otpor žena u Poljskoj ali i članova sindikata, poljoprivrednika, rudara, navijača i drugih usmerivši prvi put proteste na Katoličku crkvu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side