Svetska zdravstvena organizacija i Viber zajedno u borbi protiv dezinformacija
31.03.2020 Beograd

Svetska zdravstvena organizacija i Viber zajedno u borbi protiv dezinformacija

Svetska zdravstvena organizacija i Viber zajedno u borbi protiv dezinformacija Foto: Wikipedia
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i Rakuten Viber najavili su novo partnerstvo putem koga će se zajednički boriti protiv dezinformacija u vezi pandemije COVID-19, i to uz pomoć globalnog, interaktivnog, višejezičnog čet bota.

Misija čet bota je sprečavanje širenja lažnih vesti i netačnih informacije u vezi sa virusom, koje kruže već duže vreme.

Kako bi bila pružena pomoć onima koji traže precizne i jasne zdravstvene informacije, četbot će biti dostupan na engleskom, arapskom, ruskom i uskoro na još 20 jezika.

Čet bot se najviše bavi često postavljanim pitanjima i prenošenjem najaktuelnijih informacija vezanih za pandemiju.

Rubrika "Najnovije vesti" sadržaće aktuelne informacije, preuzete direktno sa vebsajta Svetske zdravstvene organizacije – dostupne na čitaočevom dlanu.

Ostale rubrike će nositi naslove "Zaštitie se", "Kako pravilno koristiti masku", "Preporuke za putnike", uz koje će interaktivni kviz "Zablude" testirati čitaočevo poznavanje virusa.

Dugme "Doniraj sada" će omogućiti korisnicima da podrže borbu SZO protiv pandemije putem donacija za Fond za solidarno delovanje COVID-19.

"SZO namerava da dopre do najvećeg broja ljudi i prenese im pouzdane informacije posredstvom inovativne digitalne tehnologije. Informacije su moć i u mogućnosti su da spašavaju živote tokom ove pandemije", izjavio je generalni direktor SZO dr Tedros Adhanom Gebrejesus, 

"Pomažemo ljudima da ostanu povezani. Rakuten Viber i SZO će zajedno raditi da pomognu pojedincima i zajednicama da budu informisani i zdravi tokom ovog izazovnog vremena. Koristite čet bot, pomozite sebi – i pomozite vašim bližnjima tako što ćete im ga preporučiti i sa njima podeliti njegov sadržaj. Digitalna komunikacija je bezbedna!" rekao je generalni direktor kompanije Rakuten Viber, Đamel Agaua. 

Čet bot je besplatan i već dostupan za sve Viberove korisnika širom planete, a biće dostupan i putem linka: https://vb.me/c6e9fa .

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side