13.09.2018 | 20:46h ► 20:55h Vašington

Sukob Trampa i bankara oko pameti

Sukob Trampa i bankara oko pameti Foto: Beta / AP
Predsednik SAD Donald Tramp nije dobro primio tvrdnju izvršnog direktora banke Džej-Pi Morgan Čejs Džejmija Dajmona da bi mogao da "pobedi" Trampa i da je pametniji od predsednika i pođednako snažan.

"Problem s kandidaturom Džejmija Dajmona za predsednika je što on nema talenat ni 'glavu' i očajan je govornik i nervozan je - osim toga je divan. Odličnom ekonomskom politikom sam postigao da mnogi bankari, i drugi, izgledaju mnogo pametniji nego što jesu", naveo je Tramp na Tviteru.

To deluje kao odgovor na izjavu Dajmona datu u sredu, kada je novinarima u centrali svoje banke rekao da "misli da bi mogao da pobedi Trampa", preneo je Asošiejtid pres.

"Zato što sam snažan kao i on, pametniji od njega. Ništa mi ne bi falilo. Mogao bi da me udara koliko hoće, ne bi imalo efekta. Smesta bih uzvratio", izjavio je tada Dajmon.

On je takođe rekao da je njegovo bogatstvo zarađeno a ne dobijeno od oca. To je još jedna strelica u smeru predsednika, kome je otac ostavio milione dolara i građevinske kompanije.

Dajmon je zatim naveo da se neće kandidovati za predsednika i da nije trebalo da kaže stvari koje je rekao.

Njegov odnos sa Trampom je nestabilan. Izvršni direktor Džej-Pi Morgan Čejsa je u potpunosti podržao smanjenje korporativnih poreza ali i izrazio nezadovoljstvo stavovima Bele kuće o imigraciji i trgovini.

 

Guverner Kalifornije: Tramp budala u pogledu klime

Guverner Kalifornije Džeri Braun otvorio je danas svetski samit o klimi u San Francisku rekavši da će predsednik SAD Donald Tramp verovatno biti zapamćen kao "lažov" i "budala" na temu životne sredine.

Braun, demokrata, i bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg održali su konferenciju za novinare na samitu koji delimično predstavlja kritiku Trampove vlade.

Tramp je prošle godine povukao SAD iz Pariskog sporazuma o klimi.

Njegova vlada takođe uvodi mere koje će povećatu emisiju metana i želi da ukine stroge kalifornijske standarde za automobile.

Organizatori samita su naveli da ne znaju da li prisustvuje iko od federalnih zvaničnika.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side