Sud proglasio neodgovornim napadača na brazilskog predsednika
15.06.2019 Rio de Ženeiro

Sud proglasio neodgovornim napadača na brazilskog predsednika

Sud proglasio neodgovornim napadača na brazilskog predsednika Foto: freeimages
Brazilski savezni sud proglasio je neodgovornim muškarca koji je nožem napao predsednika Žaira Bolsonara za vreme predizborne kampanje u septembru 2018. godine, oslobodio ga presude i naložio psihijatrijsko lečenje u bolnici.

Prema lekarskoj ekspertizi, Adelio Bispo de Oliveira (41) boluje od paranoidnog poremećaja. Sudija naložio je da Oliveira bude prebačen u psihijatrijsku bolnicu visoko obezbeđenog zatvora gde se trenutno nalazi.

"Pored neophodnog psihijatrijskog lečenja, zatvorska služba će smanjiti rizik od bekstva jer se Oliveira smatra opasnim", navodi se u sudskoj odluci.

Oliveira je tokom saslušanja rekao da namerava opet da napadne Bolsonara kao i bivšeg predsednika Brazila Mišela Temera.

Bolsonaro je zadobio ozbilne povrede tokom napada koji se dogodio za vreme predizbornog skupa 6. septembra 2018. godine.

Napadač je odmah uhapšen.

Pošto su lekari zaključili da Oliveira ima paranoidni poremećaj, ne može da se proglasiti krivim za napad zbog političkog neslaganja kako je tužilaštvo navelo.

Brazilski predsednik je uveren da napadač nije sam delovao i da će podneti žalbu.

Bolsonaro (64) je u oktobru 2018. u drugom krugu predsedničkih izbora sa 55 odsto glasova pobedio levičarskog kandidata Fernanda Hadada.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side