09.01.2017 Sarajevo

Štab NATO očekuje istragu Ministarstva odbrane BiH o učešću OS BiH u proslavi Dana RS

Štab NATO očekuje istragu Ministarstva odbrane BiH o učešću OS BiH u proslavi Dana RS
Komandantkinja Štaba NATO u BiH, brigadni general Žizel Vilc, izjavila je večeras da pretpostavlja da će Ministarstvo odbrane BiH detaljno istražiti današnje učestvovanje pripadnika Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga u obeležavanju Dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Konstatujući da je upoznata da su pripadnici Oružanih snaga BiH prisustvovali današnjim aktivnostima u Banjaluci u raznim svojstvima, Vilc je izrazila očekivanje da će Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH adekvatno odgovoriti na ishod istrage o tom slučaju, preneli su sarajevski mediji.

Ministarstvo odbrane BiH ranije danas je saopštilo da će ustanoviti pod kojim okolnostima i kako je kroz lanac komandovanja i ostale funkcionalne nadležnosti došlo do učešća i postrojavanja pripadnika OS BiH na obeležavanju 9. januara, Dana RS u Banjaluci, i da će o tome izvestiti Predsedništvo BiH.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je najavio da će zatražiti da se utvrde sve činjenice u vezi s angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH u okviru obeležavanja Dana RS.

Treći pešadijski Republika Srpska puk juče i danas postrojen je u Banjaluci i predao je raport predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Pripadnici Oružanih snaga BiH danas su, po naredbi Ivanića, ostali na Trgu Krajine u Banjaluci, ali nisu učestvovali u parade povodom Dana republike.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw