22.06.2018 Beograd

Smrtna kazna za ekstremistu, organizatoru napada u Džakarti 2016.

Smrtna kazna za ekstremistu, organizatoru napada u Džakarti 2016. Foto: Beta / AP
Islamistički ekstremista Aman Adurahman osuđen je danas na smrtnu kaznu u Indoneziji za organizovanje samoubilačkih napada u Džakarti 2016. godine, prvih napada u jugoistočnoj Aziji za koje je Islamska država preuzela odgovornost.

Adurahmana je sud u glavnom gradu Indonezije Džakarti proglasio krivim da je organizovao napad u kome je poginulo četvoro ljudi, kao i četvoro napadača.

Sudija Ahmad Zaini rekao je da je on proglašen krivim za počinjen akt terorističog nasilja i osuđen na smrt. ;Sudija je rekao da je islamistički ekstrmista bio umešan i u druge napade.

U sudskoj sali, gde je bio prisutan i osuđeni, bilo je jako policijsko obezbeđenje kao i ispred suda.

U napadu u januaru 2016. u Džakarti na Starbaks kafe u centru grada, poginulo je četvoro ljudi, a četiri napadača su ubijena.

Aman Abdurahman smatra se de fakto vođom svih pristalica Islamske države u Indoneziji i duhovni je vođa indonežanskog islamističkog ekstrmističkog pokreda Džama Anšarut Daula (JAD).

Indonežanske vlasti smatraju da JAD koji je proglasio privrženost Islamskoj državi takođe umešan u samoubilačke napade izvršene u maju u Surabaji, drugom gradu po veličini u Indoneziji.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side