06.06.2018 Tunis

Šefovi policije u Tunisu smenjeni posle masovnog potapanja migranata

Šefovi policije u Tunisu smenjeni posle masovnog potapanja migranata Foto: pixabay
Ministar unutrašnjih poslova Tunisa smenio je 10 bezbednosnih zvaničnika vezano za potapanja broda sa migrantima kod tuniške obale u kome se prema procenama 112 migranata utopilo ili se vodi kao nestalo.

Nesreća se dogodila u noći od subote na nedelju kada se brod s migrantima koji su krenuli preko Sredozemlja do Evrope prevrnuo kod mesta Sfaks, u blizini ostrva Kerkena, na istočnom delu obale Tunisa. Radi se o najtežem brodolomu ove godine na opasnom putu iz Severne Afrike preko Sredozemlja do Evrope. 

Tuniški ministar unutrašnjih poslova Lorfi Braham izjavio je kasno sinoć da na osnovu preliminarnih istraga o nesreći smenjuje 10 ljudi, uključujući lokalne šefove policije i bezbednosnih službi u gradu Sfaksu i na ostrvu Krekena.

Tuniška vlada je oštro kritikovana zbog toga što nije uvidela obim tragedije. Premijer je posetio ostrvo juče da nadgleda operacije potrage.

Međunarodna organizacija za migracije je navela da je potvrđeno da u nesreći ima 60 mrtvih, 52 koji se i dalje vode kao nestali i 68 preživelih.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side