18.08.2017 Tutin

SDP i SNS od danas deo vlasti u Tutinu

SDP i SNS od danas deo vlasti u Tutinu
Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS) potpisali su danas Sporazum o učešću u vlasti u opštini Tutin.Sporazum je potpisan na osnovu deklaracije o strateškom partnerstvu između SDA Sandžaka i SDP, koja je potpisana 20. decembra prošle godine u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Na osnovu sporazuma, predstavnicima SDP, čiji je osnivač ministar Rasim Ljajić, biće dodeljena mesta pomoćnika predsednika opštine, člana Opštinskog veća, zamenika načelnika Opštinske uprave, opštinskog javnog pravobranioca i načelnika Ođeljenja opštinske uprave u Tutinu.

Predsednik Opštinskog odbora SNS-a u Tutinu Rade Petrović od danas će biti i savetnik predsednika opštine za međunacionalne odnose i saradnju sa Vladom Srbije.

Deklaracija o strateškom partnerstvu između SDA Sandžaka i SDP sadrži 13 tačaka, a u jednoj od njih se navodi da je njen ključni cilj puna politička i društvena stabilnost u Sandžaku, što podrazumeva i smanjenje tenzija i podela među građanima, posebno među Bošnjacima.

Poštujući Deklaraciju, ove dve stranke su već nekoliko meseci zajedno na vlasti u Novom Pazaru i Sjenici.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
Belex2018
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side