11.01.2017 Sarajevo

SDA Srbiji: Distancirajte se od Dodikovih secesionističkih izjava

SDA Srbiji: Distancirajte se od Dodikovih secesionističkih izjava Foto: Beta, AP
Bosankohercegovačka Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je Srbiju da se kao potpisnica Dejtonskog sporazuma distancira od, kako je navedeno, antidejtonske i secesionističke politike predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštovanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH direktna su podrška remetilačkoj politici Dodika", saopštila je SDA.

Ta stranka je najoštrije osudila "sve izraženije secesionističke postupke Milorada Dodika", pozivajući ga da poštuje Dejtonski mirovni sporazum i da se usmeri na rešavanje gorućih problema građana RS.

SDA je navela da Dodik "svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana RS", kao i da politika koju vodi nanosi štetu svima u BiH, ali pre svega građanima u RS.

"Ono što radi Dodik vodi ka raspakivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim sporazumom", navela je SDA.

U saopštenju se dodala da je BiH postojala i pre Dejtonskog sporazuma i da će nastaviti da postoji s njim i bez njega.

"Umesto da se okrene rešavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijeli region u konflikt sa nesagledivim posljedicama", navela je SDA.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw