Sanitarne vlasti pozivaju na oprez oko pada broja zaraženih u Italiji
24.03.2020 Rim

Sanitarne vlasti pozivaju na oprez oko pada broja zaraženih u Italiji

Sanitarne vlasti pozivaju na oprez oko pada broja zaraženih u Italiji Foto: Beta/AP/Claudio Furlan/LaPresse
Italijanske sanitarne vlasti pozvale su danas da se ne "stvaraju iluzije" oko pada broja novih slučajeva zaraženih korona virusom u zemlji, i da stanovništvo više nego ikad poštuje bezbednosne mere.


"Ne treba da stvaramo iluzije na osnovu malog pada", rekao je predsednik Višeg instituta zdravlja Silvio Brusafero za Rai Radio2.

Prema novom zvaničnom bilansu objavljenom sinoć broj novozaraženih pao je na 4.789 u odnosu na 6.557 u subotu. Italija je takođe zabeležila 601 novi smrtni slučaj vezan za korona virus u poslednja 24 časa, što je takođe u padu. Ukupno je umrlo 6.077 ljudi od početka epidemije.

"Treba pažljivo da ispitamo podatke, analiziramo ih na epidemološkom planu. Treba čekati još nekoliko dana da se vidi kakav je trend, sada smo u vrlo važnoj nedelji", rekao je on.

Brusafero je pozvao svoje sunarodnike da poštuju mere bezbednosti da bi se sprečile nove zaraze.

"Trudimo se svi da sledimo dobro ponašanje. Loše ponašanje danas će imati posledice naredne dve nedelje", upozorio je on.

Po njegovim rečima sposobnost da se rigorozno poštuju mere svakako će uticati na razvoj krivulja zaraze u svim regionima.

Velika većina Italijana sada izgleda prihvata da poštuje restriktivne mere što pokazuju prazne ulice u glavnim italijanskim gradovima od Milana do Napulja preko Rima i Firence, daleko od gužvi primećenih pre dve nedelje na plažama ili parkovima.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side