24.06.2018 Brisel

Sančes pozvao evropske partnere u EU da pomognu Španiji oko migranata

Sančes pozvao evropske partnere u EU da pomognu Španiji oko migranata Foto: Pixabay
Španski premijer Pedro Sančes pozvao je danas svoje partnere u Evropskoj uniji (EU) na mini-samitu u Briselu da pomognu Španiji koja se poslednjih nedelja suočava sa svećim brojem migranata koji stižu Sredozemnim morem iz severne Afrike, prenela je agencija AP.

Sančes je rekao da će tražiti podršku od zemalja članica EU kako bi se bolje kontrolisao priliv migranata koji poslednjih dana dolaze iz zapadnog Mediterana.

Prema podacima UN, oko 40.000 ljudi stiglo je morem u Evropu od početka godine. Oko 16.000 migranata je stiglo u Italiju, 12.000 u Grčku i 12.000 u Španiju.

U Briselu se danas održava mini-samit posvećenom pronalalaženju "evropskog rešenja" za problem migracija koji potresa Evropu.

Na tom neformalnom mini-samitu učestvuju Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, Malta, Belgija, Holandija, Luksemburg, Danska, Švedska, Finska, Slovenija i Hrvatska.

Mini-samit predstavlja pripremu za samit lidera EU 28. i 29. juna, na kojem se, prema prvim ocenama, ne očekuje se postizanje konačnog dogovora o rešavanju problema migracije zbog nesuglasica među članicama.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side