20.10.2018 Rim

Salvini uputio policiju na granicu s Francuskom zbog migranata

Salvini uputio policiju na granicu s Francuskom zbog migranata Foto: Beta / AP
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas da je uputio policiju da patrolira duž granice s Francuskom kako bi sprečio ulazak migranata koji su prema jednom video snimku vraćeni iz Francuske u Italiju.

"To je zlouptreba francuskih vlasti po ko zna koji put. Te vlasti su iskoristile dobru volju naše policija i zbog toga su posledice takve da šaljemo patrolna vozila koja će kontrolisali i čuvati granicu", naveo je Salvini na društvenim mrežama.

Salvini je pored teksta postavio fotografije s italijanskim policajcima koji stražare na mestu gde je vozilo francuske policije ostavilo juče tri migranta.

Italijanski ministar je kasno sinoć postavio video snimak meštana na granici na kojem se pored muzike s dramatičnim tonovima prikazuje vozilo francuske policije iz kojeg izazle migranti na italijansku stranu granice i vozilo koje se potom vraća u Francusku.

Francuska lokalna policija saopštila je da su u pitanju nevažeći dokumenti za prelazak granice i da su zbog toga te osobe vraćene na italijanski deo granice. Dodaje se da je primenjena uobičajena procedura koju sprovede i italijanska i fracuska policija u skladu s propisima Evropske unije.

Odnosi između Italije i Francuske zategnuti su poslednjih meseci. Italja optužuje evropske partnere, posebno Francusku, za nedostatak pomoći u rešavanju priliva migranata kojih je došlo oko 700.000 u Italiju od 2013. godine.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side