Salvini pristao da pusti 27 maloletnih migranata u zemlju
17.08.2019 Rim

Salvini pristao da pusti 27 maloletnih migranata u zemlju

Salvini pristao da pusti 27 maloletnih migranata u zemlju Foto: Beta / AP
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je danas pristao da se 27 maloletnih migranata bez pratnje iskrca s humanitarnog broda na kom su proveli dve nedelje, čime je makar privremeno popravljena situacija koja preti opstanku italijanske populističke vlade.

Premijer Đuzepe Konte je prethodnih dana pisao Salviniju sa zahtevom da se maloletnicima dozvoli da napuste brod. Nakon što je prvo odbio, Salvini je danas u odgovoru na tri strane rekao da će učiniti tako ali i jasno stavio do znanja da se radi o Konteovom izboru i nikako o presedanu.

Španska humanitarna organizacija Raširene ruke (Open Arms) navela je da se odluka tiče 27 maloletnika bez pratnje koji su ranije ovog meseca pokupljeni nedaleko od Libije i zajedno s drugim migrantima dovedeni na brod nedaleko od italijanskog ostrva Lampeduza. Agencija ANSA je prenela da je iskrcavanje počelo danas. Ne zna se šta će biti sa više od 100 drugih migranata.

Spor oko migranata je izbacio u prvi plan podele između Salvinijeve antiimigrantske Lige i Pokreta Pet zvezdica, koji zajedno vladaju Italijom. Salvini želi da okonča populističku koaliciju glasanjem o nepoverenju i vanrednim izborima na kojima se nada da će osvojiti premijersku funkciju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side