23.06.2018 Pariz

Salvini osudio Makronovu aroganciju

Salvini osudio Makronovu aroganciju Foto: Beta / AP
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini snažno je danas osudio, kako je rekao, "aroganciju" francuskog predsednika Emanuela Makrona, dan pred evropski mini-samit o migracijama.

Predstavljajući broj migranata pridošlih u Italiju i cenu koju ta zemlja plaća, Salvini, lider nacionalističke desničarske partije Liga, rekao je da ga čudi što takvo stanje ne predstavlja problem za "arogantnog francuskog predsednika".

"Pozivamo ga da prekine sa uvredama i delima pokaže svoju velikodušnost, da otvori više francuskih luka i zaustavi vraćanje žena, dece i muškaraca u Ventimij. Ako francuska arogancija misli da će Italiju pretvoriti u evropski izbeglički kamp, u zamenu za par evra bakšiša, grdno se vara", rekao je Salvini. Ventimij je mesto na francusko-italijanskoj granici.

Francuska i Španija su predložili stvaranje zatvorenih centara za smeštaj migranata pokupljenih u Sredozemnom moru.

Ovo nije prvi put da Salvini napada Francusku i njenog lidera. On je takođe osudio francusko "licemerje" posle kritičkih izjava iz Pariza jer je Italija odbila da otvori svoje luke za brod "Akvarijus", a juče je napao Makrona nakon što je ovaj osudio "nacionalističku lepru" u Evropi.

"Mi možda jesmo leprozni populisti, ali ja lekcije primam samo od onih koji otvore luke. Primite hiljade migranata i posle toga ćemo pričati", poručio je juče Salvini francuskom predsedniku.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side