SAD nudi 15 miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja Madura
26.03.2020 Vašington

SAD nudi 15 miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja Madura

SAD nudi 15 miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja Madura Foto: Pixabay.com
Američki Stejt department je danas ponudio 15 miliona dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja ili osude predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

"Stejt department nudi nagradu do 15 miliona dolara za informaciju povezanu sa Nikolasom Madurom", kaže se u saopštenju, prenosi radio Slobodna Evropa.

Ovo saopštenje usledilo je nakon što je američko ministarstvo pravde SAD objavilo da sprema optužnicu protiv Madura i nekoliko zvaničnika Venecuele zbog narko-terorizma.

Maduro je preuzeo dužnost predsednika Venecuele prvi put 2013, a u januaru 2019. je položio zakletvu za drugi mandat, bez obzira što su izbori u maju 2018. bili narušeni bojkotom opozicije i široko rasprostranjenim tvrdnjama o nameštanju glasova.

Ova nekada bogata zemlja suočava se sa ozbiljnom političkom i ekonomskom krizom zbog koje je oko četiri miliona njenih građana zatražilo azil.

Kriza je eskalirala nezadovoljstvom građana, opozicioni lider i predsednik Narodne skupštine Huan Gvaido se 23. januara 2019. samoproglasio za prelaznog predsednika Venecuele, a prvo su ga priznale SAD a zatim više latinoameričkih i država Evropske unije.

Madura podržavaju Rusija, Kina, Turska i još nekoliko država.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side