Ruski zvaničnik: Moskva ne objavljuje detalje sa sastanka ambasadora
30.05.2017 | 13:40h ► 16:58h Moskva

Ruski zvaničnik: Moskva ne objavljuje detalje sa sastanka ambasadora

Ruski zvaničnik: Moskva ne objavljuje detalje sa sastanka ambasadora
Rusija ne objavljuje detalje s radnih sastanaka svojih ambasadora, rekao je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova povodom navoda da je zet američkog predsednika prošle godine preko ruskog ambasadora pokušao da uspostavi tajni kanal za komunikaciju s Moskvom.

Vašington post (The Washington Post) objavio je da je zet i savetnik predsednika SAD Džared Kušner krajem 2016. razgovarao s ruskim ambasadorom o mogućnosti uspostavljanje tajnog kanala za komunikaciju Moskve i saradnika Donalda Trampa koji se tada pripremao da uđe u Belu kuću.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov nije želeo da objavi detalje sastanka ambasadora Sergeja Kisljaka s američkim zvaničnicima, preneo je Tass.

"Mi ne objavljujemo detalje o radnim kontaktima naših diplomata. To bi bilo kršenje pravila diplomatskih aktivnosti kojih se odlučno pridržavamo", rekao je Rjabkov.

Američki kongresmeni tražili su da Kušner objasni svoje postupke pred odborom Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja koji ispituje rusko mešanje u američke izbore i eventualne veze Moskve i Trampovog tima.

 

Rjabkov se žali na curenja podataka iz Bele kuće

Rjabkov je kazao da curenje podataka iz Bele kuće otežavaju saradnju Rusije i SAD.

"Ne znate šta će se desiti sutra: možda ćete o sadržaju razgovora sa sagovornikom videti na stranama Vašington posta (The Washington post) ili Si-En-Enu (CNN)", rekao je Rjabkov za ruske novinske agencije.

Rjabkov je rekao da je komunikacija s administracijom predsednika SAD Donalda Trampa na "bazičnom nivou" zato što sagovornicima u Vašingtonu neće reći nešto što ne može javno da kaže, preneo je AP.

Američki predsednik Donald Tramp se takođe stalno žali na curenje informacija iz Bele kuće zbog čega je tražio da se više angažuju obaveštajne službe, a ne da se bave navodnim mešanjem Rusije u američke izbore i vezama njegovog tima s Moskvom.

Rjabkov je danas rekao da Rusija nije uradila ništa što bi se moglo smatrati mešanjem u unutrašnju politiku SAD, preneo je Tass.

"Nikada ne bismo ni pomislili da se mešamo u unutrašnja pitanja SAD", rekao je Rjabkov.

On je dodao da nova adminstracija pokušava da razjasni svoje spoljno političke prioritete u veoma teškoj situaciji dok se suočava s ozbiljnim pritiskom opozicije.

Rjabkov je rekao da su odnosi Rusije sa SAD pali na najniži nivo tokom prethodne administracije u Vašingtonu, ali da zasad nije bilo pomaka u saradnji s Trampovom administracijom zbog čega je, kako je naveo, Moskva zabrinuta.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side