20.04.2017 Moskva

Ruski MSP: U Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima

Ruski MSP: U Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima Foto: prtscr ytb
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da u Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima i da je produženje bezviznog režima za Ruse na 90 dana samo lukavstvo, izjavila je danas portparolka Ministarstva Marija Zaharova.

"U Crnoj Gori se razvija očigledno neprijatna situacija za Ruse. U svetlu oštrog pada bilateralnih odnosa, očekivanog ulaska Crne Gore u NATO, odluke crnogorskih vlasti da se priključe sankcijama EU protiv Rusije, vidimo u toj zemlji naglo širenje antiruske histerije", rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje novinara.

Ona je optužila vlasti u Podgorici da Crnogorcima nameću rusofobiju.

"U tom kontekstu, nedavno produžavanje bezviznog režima za naše građane predstavlja lukavstvo koje ne može da prikrije odnose prema Rusiji koji odgovaraju Zapadu", navela je Zaharova.

Ona je pozvala Ruse da uzmu u obzir te okolnosti.

Prema podacima Ruske turističke organizacije, pretprodaja aranžmana za Crnu Goru ove godine povećana je dva do tri puta.

Ruske državne televizije su u poslednje vreme emitovale više reportaža s porukama da ruski turisti nemaju razloga da putuju u Crnu Goru i da je odnos prema Rusima u toj zemlji loš. Ruskojezična dijaspora u Crnoj Gori smatra da je reč o organizovanoj medijskoj kampanji protiv Crne Gore zbog njenog ulaska u NATO.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side