Ruska crkva raščinila monaha koji negira opasnost od koronavirusa
03.07.2020 Beograd

Ruska crkva raščinila monaha koji negira opasnost od koronavirusa

Ruska crkva raščinila monaha koji negira opasnost od koronavirusa Foto: pixabay.com
Ruska pravoslavna crkva raščinila je danas monaha koji je negirao opasnost od koronavirusa, kritikovao restriktivne mere Kremlja uvedene radi suzbijanja epidemije i preuzeo kontrolu nad manastirom.

Crkveni sabor u Jekaterinburgu odlučio je da razreši oca Sergeja koji je pažnju javnosti privukao pozivajući vernike da otkažu poslušnost liderima Crkve i da ne poštuju odluku o zatvaranju verskih objekata tokom pandemije koronavirusa.

Otac Sergej nije došao na današnju sednicu i odbacio je odluku.

Na snimku koji je objavio jedan od njegovih pristalica, poziva sledbenike da dođu da brane ženski manastir u gradu Srednjeuraljsk u koji je zatvoren u junu.

Crkva je u maju zabranila ocu Sergeju da obavlja svešteničke dužnosti, ali je on nastavio da drži propovedi, a u junu je preuzeo kontrolu nad manastirom blizu Jekaterinburga koji je osnovao pre više godina.

Brojni volonteri, među kojima su bili i učesnici ratnog sukoba proruskih separatista i ukrajinskih snaga na istoku te zemlje, pomogli su mu u sprovođenju pravila, dok su dotadašnja igumanija i nekoliko časnih sestara napustile manastir.

Pandemiju koronavirusa otac Sergej je proglasio nepostojećom, a elektronske potvrde u Moskvi i nekim drugim regionima uvedene radi suzbijanja epidemije osudio je kao "satanistički elektronski kamp".

Vakcine koje se prave za koronavirus opisuje kao deo globalne zavere za kontrolu masa putem čipova.

U prošlomesečnom snimku iz njegove monaške sobe, na čijim su zidovima ikone i slike ranijih crkvenih poglavara, ali i poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog i sovjetskog komunističkog diktatora Josifa Visarionoviča Staljina, otac Sergej je upozorio crkvene zvaničnike da će silom morati da zauzmu manastir da bi ga izbacili.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side