13.09.2017 Moskva

Rusija smanjila parking prostor za američke konzulate

Rusija smanjila parking prostor za američke konzulate Ilustracija / Foto: Wikipedia
Rusija je ukinula privilegije za parkiranje američkim diplomatama, u nastavku diplomatskog spora Vašingtona i Moskve.

Državna televizija Rosija 24 javila je danas da je parking prostor ispred američkog konzulata u Sankt Peterburgu prefarban pešačkim prelazom, dok je uklonjen poseban znak za parking ispred konzulata SAD u Jekaterinburgu.

Diplomatski odnosi SAD i Rusije su na najnižem nivou od kraja Hladnog rata, dok su tenzije povećane proteklih meseci proterivanjem diplomata i zatvaranjem diplomatskih predstavništva.

Portparolka američke ambasade u Moskvi Marija Olson odbila je da komentariše gubitak parking mesta.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u ponedeljak da će Rusija smanjiti broj američkih diplomatskih misija u "potpunom paritetu" prema situaciji s ruskim predstavništvima na teritoriji SAD. Ruski mediji javili su da bi u američkim diplomatskim predstavništvima moglo doći do smanjenja osoblja i da bi moglo doći do smanjenja broja ulazaka diplomata u zemlju.

SAD su 31. avgusta naložile Rusiji da zatvori konzulat u San Francisku i dva objekta u Vašingtonu i Njujorku, kao odgovor na nalog Moskve da se smanji broj zaposlenih u diplomatskim predstavništivma u Rusiji za 755. Prethodno su SAD zatvorile dva ruska kompleksa u Merilendu i Njujorku i proterale desetine ruskih diplomata kao reakciju na navodno mešanje Moskve u američke predsedničke izbore prošle godine.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side