12.12.2017 Moskva

Rusija počela povlačenje svojih snaga iz Sirije

Rusija počela povlačenje svojih snaga iz Sirije Foto: Beta, AP
Deo ruskih vojnika raspoređenih u Siriji vratio se danas u Rusiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane dodajući da je povučen "značajan deo" snaga po nalogu predsednika Vladimira Putina.

"Bataljon vojne policije koji je bio rasporođen na jugu Rusije i poslat u Siriju, vraćen je vojnim avionima u Mahačkalu u Dagestanu", navelo je ministarstvo.

Ruska televizija je prikazala snimke vojnika koji su stigli u severni deo Kabkaza, dok su se bombarderi Tu-22M3, koji su poletali sa aerodroma u Severnoj Osetiji, ruskom Kavkazu, ka Siriji, takođe vratili u svoje prvobitne baze.

Putin je juče tokom nenajavljene posete Siriji naredio povlačenje "značajnog dela" ruskih snaga iz te zemlje, nekoliko dana pošto je Moskva saopštila da je Sirija
"oslobođenja" od džihadista Islamske države.

Ruski predsednik nije naveo broj vojnika koji se povlači, ali se nezvanično sazanje da su u pitanju dve trećine ruskog kontingenta.

Moskva je 30. septembra 2015. godine pokrenula vojnu akciju u Siriji gde je bilo raspoređeno između 4.000 i 5.000 ruskih vojnika, od kojih je oko 40 stradalo.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side