08.01.2018 Beograd

RSE: Poseta Haradinaja SAD otkazana jer nije dobio vizu

RSE: Poseta Haradinaja SAD otkazana jer nije dobio vizu Foto: print screen
Poseta premijera Kosova Ramuša Haradinaja Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) je otkazana jer mu nije izdata viza, izjavio je danas jedan zvaničnik iz Nacionalne garde u Ajovi za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Portparol Garde Ajove Greg Hepgud (Hapgood) rekao je za RSE da je obrzaloženje da poseta ne može da se realizuje i da nisu mogli da dobiju više informacija.

Haradinaj je 11. januara trebalo da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta nacionalne garde u Ajovi Timotija Ora (Timothyja Orra), prenosi RSE.

"Premijera Haradinaja je pozvao general Or na ovaj događaj, ali mi žalimo što nije mogao da dobije vizu i bude sa nama", rekao je Hepgud i dodao da će umesto njega događaju prisustvovati zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli.

Haljilj Matoši iz kabineta kosovskog premijera rekao je za Radio Slobodna Evropa da još nije potvrđeno da je Haradinaju uskraćena američka viza.

Haradinaj je u nedelju rekao da čeka na američku vizu, prenosi RSE.

Radio Slobodna Evropa navodi da se to dešava nakon što je međunarodna zajednica predvođena SAD iskazala oštro protivljenje namerama vlasti u Prištini da ukinu tek uspostavljeni Sud za ratne zločine na Kosovu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side