Romni: Obama zasipao žene poklonima i delio kondome
15.11.2012 Vašington

Romni: Obama zasipao žene poklonima i delio kondome

Romni: Obama zasipao žene poklonima i delio kondome AP/Beta
Gubitnik na predsedničkim izborima u SAD Mit Romni optužio je reizabranog predsednika Baraka Obamu da je na izborima prošle nedelje pobedio zahvaljujući tome što je "obasipao poklonima" žene, afroamerikanske i hispanske pristalice.

To je prvi put da se Romni oglasio posle priznavanja izbornog poraza. On je optužio Obamu da primenjuje "stari recept" činjenja usluga ključnim demokratskim biračima u zamenu za podršku.

"Oni su u svakom slučaju bili vrlo velikodušni. Što se tiče mladih ljudi, na primer, opraštanje kamate za studentski kredit bio je veliki poklon", izjavio je Romni.

On je kazao da je Obama "uložio veliki trud u male stvari", dok je njegova kampanja bila usmerena na "velika pitanja".

Romni je dodao da su među poklonima koje je Obama dao pristalicama bila "besplatna kontraceptivna sredstva", što je bilo naročito važno mladim ženama.

Predsednikov kontroverzni plan o reformi zdravstvenog sistema bio je još jedan poklon u predizbornoj kampanji koji mu je pomogao da obezbedi glasove mladih, rekao je Romni.

"Prema Obaminom planu, sve osobe do 26 godina mogu biti zdravstveno osigurane preko roditelja i to je bio veliki poklon za mlade ljude. Oni su glasali u velikom broju, čak većem nego 2008. godine", istakao je on.

Romni je kazao da je "besplatno zdrastvo za Latinoamerikance bilo veliki plus, dok je amnestija za decu ilegalnih imigranata, bila veliki plus za tu grupaciju".

Romnijev predizborni tim je predvideo laku pobedu na prošlonedeljnim izborima i Romni je rekao pristalicama da mu je veoma žao što nije pobedio, preneo je AFP.

"Znam da ste očekivali pobedu, mi smo očekivali pobedu. Bili smo veoma razočarani rezultatom. Nismo ga predvideli i malo je falilo za pobedu, ali malo se u ovom poslu ne računa", poručio je on.

Romni je kazao da on i njegovi savetnici za izbore još osmišljavaju planove za budućnost.

"Mi sada gledamo i kažemo: Dobro, šta možemo dalje da uradimo? Ali, iskreno, i dalje smo toliko opterećeni prošlošću da je teško praviti planove za budućnost", zaključio je on.

autor: MP izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side