Rjabkov: Akcije SAD ruše mogućnosti za normalizaciju odnosa
26.07.2017 Moskva

Rjabkov: Akcije SAD ruše mogućnosti za normalizaciju odnosa

Rjabkov: Akcije SAD ruše mogućnosti za normalizaciju odnosa Foto: prtscr ytb
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je danas da su najnovije akcije SAD korak ka uništenju mogućnosti za normalizaciju odnosa Rusije i SAD, preneo je Tass.

On je izjavu dao povodom izglasavanja novih sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji u Predstavničkom domu Kongresa SAD.

"Ovo što se dešava nema veze sa zdravim razumom. Autori i sponzori tog zakona čine ozbiljan korak ka uništenju mogućnosti za normalizaciju odnosa sa Rusijom", rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, Moskva "neće reagovati emotivno" i želi nastavak dijaloga i kompromis sa SAD "o pitanjima značajnim i za Rusiju i za SAD", gde spadaju terorizam i neširenje oružja za masovno uništenje.

On je rekao da je usvajanje zakona izbor neprijatelja Rusije, koje je nazvao "puštenim s lanca", i da će Moskva prema tome i posmatrati Ameriku - kao "izvor opasnosti".

"To mora da se razume i ponaša u skladu sa tim: odmereno, razumno i mirno", rekao je Rjabkov i dodao da su SAD obaveštene o mogućim uzvratnim akcijama Rusije iako "današnji Vašington ne sluša nikoga osim sebe".

Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je juče zakon koji predviđa oštrije sankcije protiv Rusije, Irana i Severne Koreje. Zakon moraju potvrditi i Senat i predsednik Donald Tramp, ali nema naznaka da će biti protivljenja.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side