07.09.2017 Moskva

Putina podržava 84 odsto Rusa, Medvedeva 53 odsto

Putina podržava 84 odsto Rusa, Medvedeva 53 odsto Foto: Beta, AP
Više od 84 odsto ispitanih Rusa podržava rad predsednika Vladimira Putina dok je onih zadovoljnih premijerom Dmitrijem Medvedevom nešto preko 53 odsto, saopštio je Ruski centar za istraživanje javnog mnjenja.

"Predsednikov rejting je u avgustu iznosio 83,5 odstoa u periodu od 28. avgusta do 3. septembra 84,4 odsto. Ocene premijerovog rada variraju. Prosečna brojka za avgust i početak septembra za premijera je 53,3 odsto a za vladu 57,4 odsto", rekao je jedan od istraživača.

Radom donjeg doma Državne dume je zadovoljno 51 odsto ispitanih dok je gornji dom pozitivno ocenilo 57,7 odsto učesnika istraživanja.

Agencija TASS piše da Rusi smatraju da je Putin najkredibilniji ruski političar, što je reklo 50,1 odsto ispitanih. Slede ministar odbrane Sergej Šojgu sa 16,7 odsto i premijer Medvedev sa 15,5 odsto.

Sa druge strane, najnepopularniji je lider Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski. Prema poslednjim podacima, oko četvrtina učesnika ankete je navelo da Žirinovskom ne bi poverilo ništa od nacionalne važnosti.

U anketi su učestvovali građeni Rusije stariji od 18 godina a svakog dana je ispitivano 600 ljudi u najmanje 80 ruskih regiona.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side