15.12.2018 Moskva

Putin: Rep muziku u Rusiji treba kontrolisati, a ne zabranjivati

Putin: Rep muziku u Rusiji treba kontrolisati, a ne zabranjivati Foto: Beta, AP
Zabrinut zbog sve veće popularnosti repa među ruskom omladinom, predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od zvaničnika u resoru kulture da razviju sredstva kontrole, umesto zabrane te popularne muzike.

Na današnjem sastanku s kulturnim savetnicima u Kremlju, Putin je rekao da će pokušaji da se izvođačima zabrani nastup imati negativan efekat i ojačati njihovu popularnost, prenosi Asošiejted pres.

"Ako je to nemoguće zaustaviti, onda moramo da upravljamo i usmeravamo", rekao je predsednik Rusije.

Naveo je da je "rep zasnovan na tri stuba: seksu, drogama i protestu" i dodao da je "to put ka degradaciji nacije". Putin je kazao da je "propagiranje narkotika" gore od psovanja.

Njegovi komentari su usledili u vreme ruskih mera protiv savremene muzike koje su podsetile na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena. Nastupi desetak repera nedavno su otkazani u Rusiji, posle upozorenja zvaničnika da takva muzika promoviše pogrešne vrednosti, a najmanje tri muzičara su pritvorena.

Rep je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side