18.03.2018 Moskva

Putin: Nemam nameru da do sto godina budem na vlasti

Putin: Nemam nameru da do sto godina budem na vlasti Foto: Beta / AP
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je večeras da je Rusiji neophodan iskorak napred u razvoju zemlje u svim oblastima, i najavio da nema nameru da bude "do sto godina na vlasti".

"Nama je neophodan odlučan korak napred u razvoju. Mi možemo to da učinimo, došli smo do takvog nivoa da možemo da napravimo taj iskorak", rekao je Putin u svom predizbonom štabu, nakon objavljivanja preliminarnih reultata predsedničkih izbora na kojima je apsolutni pobednik.

Putin, koji ima 65 godina, kazao je odgovarajući na pitanja novinara da mu je "smešno" pitanje da li će se kandidovati na nekim sledećim izborima ponovo za šefa države.

"Ja treba da budem ovde do sto godina? Ne!", rekao je Putin.

On je prethodno, u centru Moskve na skupu koji je zvanično nazvan "Rusija-Sevastopolj Krim", posvećen četvrtoj godišnjici pripajanja Krima Rusiji, rekao da je njegova pobeda "priznanje onoga što je učinjeno proteklih godina".

"Mislim da je to, kao minimum, priznanje za ono što što je učinjeno poslednjih godina u veoma složenim uslovima - poverenje i nada naših ljudi da ćemo raditi isto tako intenzivno i odgovorno, i još produktivnije", rekao je Putin.

On je kazao i da Rusija ne poseduje hemijsko oružje kojim je u Velikoj Britaniji otrovan bivši ruski agent Sergej Skripalj, i da je Moskva otvorena za dalju saradnju sa Evropom.

"To je potpuna glupost, nonsens, da neko u Rusiji sebi dozvoli tako nešto uoči predsedničkih izbora i Svetskog fudbalskog šampionata. To je prosto nezamislivo", rekao je Putin na konferenciji za novinare posle izbora.

Putin je naveo da je o toj "tragediji" saznao iz medija. "Da su to zaista bili nervni otrovi, oni bi umrli na mestu. Drugo, Rusija nema takvih sredstava", rekao je Putin.

"Mi smo svo naše hemijsko oruižje uništili pod kontrolom međunarodnih posmatrača. Mi smo to učinili prvi, za razliku od nekih naših partneta, koji to, na žalost, još nisu učinili", rekao je ruski predsednik.

Naveo je da je Rusija spremna da učestvuje u istrazi, ali da je za to neophodno da postoji i zainteresovanost druge strane, a koju Moskva za sada ne vidi.

"Bez obzra na sve, mi smo spremni na zajednički rad, na rešavanje svih pitanja kako bi se prebolele teškoće", rekao je Putin, odgovarajući na pitanje novinara da li su Rusija i Evropa partneri ili oponenti u kontekstu slučaja Skripalj. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side