18.10.2018 | 15:00h ► 16:35h Soči

Putin: Masovno ubistvo na Krimu posledica globalizacije

Putin: Masovno ubistvo na Krimu posledica globalizacije Foto: Beta, AP
Ruski predsednik Vladimir Putin danas je okrivio "globalizaciju" za napad u školi na Krimu, u kojem je jedan učenik ubio 20 ljudi i posle izvršio samoubistvo.

"To je rezultat globalizacije. Na društvenim mrežama, na internetu. Vidimo da se stvorila čitava jedna zajednica. Sve je počelo tragičnim događajima u školama u SAD", rekao je Putin.

 

Putin: Tramp želi bolje odnose s Rusijom

Vladimir Putin izjavio je danas da veruje da predsednik SAD Donald Tramp želi poboljšanje odnosa Moskve i Vašingtona, ali da politički sporovi u SAD to onemogućavaju.

Putin je na forumu u Sočiju rekao da Tramp želi "neku vrstu stabilizacije i poboljšanja odnosa SAD-Rusija", dodajući da je Moskva sprema za to "u svakom trenutku".

Ruski predsednik je rekao da politički sporovi u SAD Demokratske partije i Republikanske partije onemogućavaju Trampove napore da se poprave odnosi s Rusijom.

Putin je rekao da je njegov sastanak s Trampom u Helsinkiju u julu bio pozitivan iako su to Trampovi protivnici pokušali da iskoriste za političku borbu. On je rekao da su imali dobar razgovor uprkos razlikama.

Ruski predsednik je na skupu rekao da će njegova zemlja upotrebiti nuklearno oružje samo u odgovoru na raketni napad.

Putin je rekao da ruska vojna doktrina ne predviđa preventivan nuklearni napad.

Rusija će pokrenuti nuklearni napad samo ako sistemi za rano upozoravanje primete rakete koje idu ka njenoj teritoriji, rekao je Putin i dodao da "agresor treba da zna da je odmazda neizbežna".

Putin je priznao da bi to moglo značiti globalnu katastrofu, ali i naglasio da Rusija "ne može biti ta koja je to inicirala".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.10.2018, 20:26h Opet nađen KRIVAC

    "Putin: Masovno ubistvo na Krimu posledica globalizacije... Sve je počelo tragičnim događajima u školama u SAD", rekao je Putin... - Ama jašta - opet su krivi Amerikanci!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side