09.04.2019 Sankt Peterburg

Putin kaže da je znao da će Mulerov izveštaj osloboditi Trampa optužbi o dosluhu

Putin kaže da je znao da će Mulerov izveštaj osloboditi Trampa optužbi o dosluhu Foto: Beta / AP
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je od početka znao da će istraga specijalnog američkog istražitelja Roberta Mulera osloboditi predsednika SAD Donalda Trampa optužbi o dosluhu sa Moskvom, koja je, kako je dodao bila "potpuno suluda".

"Govorili smo od početka da Mulerova komisija neće ništa pronaći, niko to nije bolje znao od nas", rekao je ruski predsednik na skupu posvećenom Arktiku u Sankt Peterburgu, prenosi Frans pres.

To je njegova prva reakcija na izveštaj američkog specijalnog istražitelja koji je zaključio da je postojala volja Moskve da utiče na predsedničke izbore u SAD 2016. godine ali da Donald Tramp nije bio u dosluhu s Rusijom.

Kako prenosi AP Putin je rekao da je Mulerov izveštaj potvrdio ponovljene demantije Moskve da je bilo dosluha sa SAD-om i izbornim štabom Donalda Trampa.

Putin je rekao da tvrdne o dosluhu koje dolaze od demokrata održavaju njihovu nemogućnost da prihvate rezultat predsedničkih izbora 2016. godine.

Ruski predsednik je rekao da veruje da napadi demokrata na Trampa predstavljaju nepoštovanje glasača i odražavaju krizu u američkom političkom sistemu.

Putin je rekao da se nada da će partijska trvenja u Vašingtonu da se smire tako da SAD i Rusija mogu da se usmere na pitanja od zajedničkog interesa kao što je kontrola nuklearnog naoružanja, borba protiv terorizma i klimatske promene.

Upitan da lu će Rusija podržati kandidovanje Trampa za drugi mandat 2020. Putin je odgovori samo da će Moskva poštovati izbor američkog naroda.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side