14.12.2017 | 11:22h ► 14:28h Moskva

Putin: Biću nezavisni kandidat

Putin: Biću nezavisni kandidat Foto: Beta/AP
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će se na predsedničkim izborima u martu naredne godine kandidovati kao samostalni kandidat.

 


"Ja ću biti nezavisni kandidat, ali naravno, računam na podršku onih političkih snaga, partija i organizacija koje dele moje poglede na razvoj države. I uopšte, računam na široku podršku građana", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za štampu.

Odgovarajući na pitanje o odsustvu ozbiljnih suparnika na izborima, on je kazao da politička sredina u Rusiji treba da bude konkurentna, ali da on sam ne može da vaspitava konkurente.

Po njegovim rečima, u Rusiji se nije pojavila ozbiljna opozicija jer jer ne može da predloži društvu program razvoja države.

"Kada govorimo o opoziciji, nije važno samo galamiti na trgovima, ići po kuloarima i govoriti o antinarodnomm režimu, važno je nešto predložiti", rekao je Putin.

 

SAD faktički napustile Sporazum o likvidaciji raketa

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je danas da je Amerika faktički već izašla iz bilateralnog sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

"Slušamo razgovore o problemima sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa. Po svemu sudeći, stvaraju se uslovi i vodi se propaganda o mogućem izlasku SAD iz tog sporazuma... Faktički su iz njega izašli", rekao je Putin.

On je naveo da Moskva ne može sebi da dozvoli tako velike vojne rashode kao Vašington, ali da odvaja dovoljno sredstava za održavanje odbrambene sposobnosti.

Foto: Beta/AP

Putin je kazao da će Rusija 2018. godine potrošiti nešto više od 46 milijardi dolara na vojne potrebe, dok će u SAD biti potrošeno 700 milijardi dolara.

"Može li Rusija da dozvoli sebi takve rashode? Ne. Ali nam je to što trošimo, tih 46 dovoljno", kazao je Putin.

 

Putin: Tramp i ja moramo da imamo radni kontakt

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je danas da između njega i predsednika SAD Donalda Trampa treba da postoji "radni kontakt".

Putin je na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare izrazio nadu da će Tramp imati mogućnosti da normalizuje odnose sa Rusijom.

"Radni kontakt mora da postoji među ljudima koji se bave tim radom za koji su ih zadužili birači. Nadam se da će Tramp postepeno biti u mogućnosti da normalizuje odnose sa Rusijom, i poći putem svoje predizborne kampanje", rekao je Putin.

Naveo je da se Tramp i on međusobno oslovljavaju po imenu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side