Prvi smrtni slučaj od korone u Siriji
29.03.2020 Beograd

Prvi smrtni slučaj od korone u Siriji

Prvi smrtni slučaj od korone u Siriji Foto: Beta/AP/ Baderkhan Ahmad
Prvi smrtni slučaj od koronavirusa registrovan je u Siriji, saopštile su danas vlasti koje su uvele niz mera kako bi sprečile širenje ovog virusa.

Ministarstvo zdravlja je u saopštenju navelo da je jedna žena umrla po prijemu u bolnicu. "Posle analize se pokazalo da je ona imala koronavirus", dodaje ministarstvo, ne pružajući više detalja.

Sirijske vlasti su usvojile niz mera u borbi protiv širenja koronavirusa, uključujući uvođenje policijskog časa, zabrane putovanja po zemlji, zatvaranje škola i univerziteta do sredine aprila.

Međutim, podseća Frans pres, u zemlji razorenoj sukobima i u kojoj su uništene zdravstvene strukture, veoma je veliki strah od širenja virusa.

Istražitelji UN za Siriju upozoravaju da pandemija preti posebno raseljenima kojih ima oko 6,5 miliona i podsećaju da je više od milion civila u kampovima na granici sa Turskom.

Izaslanik UN za Siriju Geir Pedersen je pozvao na prekid vatre na čitavoj teritoriji Sirije kako bi se što bolje odgovorilo na pandemiju koronavirusa.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side