Protest ugostitelja u Marseju zbog zatvaranja lokala radi suzbijanja epidemije
25.09.2020 Beograd

Protest ugostitelja u Marseju zbog zatvaranja lokala radi suzbijanja epidemije

Protest ugostitelja u Marseju zbog zatvaranja lokala radi suzbijanja epidemije Foto: AP/Daniel Cole
Stotine vlasnika restorana su se danas, uz podršku lokalnih zvaničnika, okupile u Marseju na protestu zbog najave Vlade Francuske da se od sutra zatvaraju sva mesta javnog okupljanja, uključujući barove i restorane u oblasti Eks-Marsej, sa 1,8 miliona stanovnika.

Ugostitelji i lokalni zvaničnici drugog po veličini grada u zemlji prete da će preko sudova pokušati da blokiraju naređenje Vlade izdatog radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Argument ugostitelja je da se porast broja zaraženih u Marseju stabilizuje, te da je odluka Vlade u Parizu nefer.

Francuski premijer Žan Kasteks je sinoć, najavljujući ograničenja okupljanja, ukazao da je stanje u celoj Francuskoj "vrlo zabrinjavajuće", posebno u velikim gradovima, a da se u Marseju "vodi trka s vremenom".

Demonstranti u Marseju su zviždali na pominjanje ministra zdravlja Olivijea Verana kome je gradska funkcionerka Samija Gali poručila da "nije on taj koji daje sredstva za život zaposlenim u tim restoranima, u tim barovima, ljudima koji će biti nezaposleni zato što je gospodin Veran odlučio da ih zatvori".

Broj slučajeva zaraze raste u Francuskoj, s novim rekordnim brojem od 16.000 u poslednja 24 časa.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side